Menu punktMenu punktMenu punktMenu punkt
Udskriv

Nyt Aalborg Universitetshospital

Byggeriets eget website
Fase 0 Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Fase 5 Fase 6 Fase 7
Projektperiode
2010 - 2020
Projektsum
4,1 mia. kr. (09 PL)

Beskrivelse

Kvalitetsfondsprojektet skal opføres på en del af et areal på cirka 92 ha. beliggende i Aalborg Øst.Nyt Aalborg Universitetshospital har fået endeligt tilsagn på i alt 4,1 mia. kr. til et hospitalskompleks i form af et nybyggeri på 135.000 m2 .

Det nye universitetshospital kommer til at indeholde funktionerne: Fælles akutmodtagelse, sengefunktion, ambulatorieflade, laboratorier, børne- og ungefunktion, billediagnostiske funktioner, operationsfunktion, intensiv, integration af universitetsfaciliteter på hospitaltet, rehabiliteringsfunktion, forsknings- og undervisningsarealer, serviceby.Regionsrådet vedtog i 2007 en strukturplan for det nordjyske sygehusvæsen. Planen er at samle Aalborg Universitetshospital, der i dag ligger på flere matrikler.

Byggeriet af et nyt hospital sikrer fastholdelse og udvikling af et stærkt universitetshospital i Aalborg i Region Nordjylland.

Visionen for Nyt Aalborg Universitetshospital er, at hospitalet:

- Leverer patientbehandling af højeste kvalitet

- Integrerer klinik, forskning, uddannelse, udvikling og innovation

- Er en attraktiv arbejdsplads

- Er en højtprofileret samarbejdspartner

- Har økonomien i top.


Video fra byggepladsen for det nye universitetshospital

Kontaktperson
Projektchef Niels Uhrenfeldt; niels.uhrenfeldt@rn.dk
Kommende udbud
Delprojekt D - Intensivafsnit, ambulatorier og foyer ca. 58.000 kvm. Ultimo 2017.
Finansieres af
Kvalitetsfonden og Region Nordjylland
Rådgivere
Konsortium Indigo - Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kistine Jensens Tegnestue Byggeledelse: NIRAS
Tilsagn om tilskud fra Kvalitetsfonden
Endeligt tilsagn
Nyheder fra byggeprojektet
 • 05-09-2017
  Åbent hus september 2017

  Søndag den 3. september kl. 11-15 dukkede op mod 1500 nysgerrige borgere op for at se, hvor langt byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital er kommet – Nordjyllands største byggeri nogensinde.

 • 10-05-2017
  Det går godt på byggepladsen – se film herfra

  I 2016 var der god fremdrift på byggepladsen for det nye universitetshospital. Kældrene blev næsten støbt færdig, og de første tre etager til forskning og uddannelsesbygningen rejste sig og kan nu sammen med de mange kraner ses i landskabet.

 • 09-03-2017
  Fem entreprenører prækvalificeret til første etape af psykiatribyggeri

  Fem entreprenører er prækvalificerede til at varetage prykiatribyggeprojekt på NAU grunden. I foråret 2017 afholdes licitation, hvor den endelige totalentreprenører vælges.