Menu punktMenu punktMenu punktMenu punkt
Udskriv

Nyt Aalborg Universitetshospital

Byggeriets eget website
Fase 0 Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Fase 5 Fase 6 Fase 7
Projektperiode
2010 - 2020
Projektsum
4,1 mia. kr. (09 PL)

Beskrivelse

Kvalitetsfondsprojektet skal opføres på en del af et areal på cirka 92 ha. beliggende i Aalborg Øst.Nyt Aalborg Universitetshospital har fået endeligt tilsagn på i alt 4,1 mia. kr. til et hospitalskompleks i form af et nybyggeri på 135.000 m2 .

Det nye universitetshospital kommer til at indeholde funktionerne: Fælles akutmodtagelse, sengefunktion, ambulatorieflade, laboratorier, børne- og ungefunktion, billediagnostiske funktioner, operationsfunktion, intensiv, integration af universitetsfaciliteter på hospitaltet, rehabiliteringsfunktion, forsknings- og undervisningsarealer, serviceby.Regionsrådet vedtog i 2007 en strukturplan for det nordjyske sygehusvæsen. Planen er at samle Aalborg Universitetshospital, der i dag ligger på flere matrikler.

Byggeriet af et nyt hospital sikrer fastholdelse og udvikling af et stærkt universitetshospital i Aalborg i Region Nordjylland.

Visionen for Nyt Aalborg Universitetshospital er, at hospitalet:

- Leverer patientbehandling af højeste kvalitet

- Integrerer klinik, forskning, uddannelse, udvikling og innovation

- Er en attraktiv arbejdsplads

- Er en højtprofileret samarbejdspartner

- Har økonomien i top.


Video fra byggepladsen for det nye universitetshospital

Kontaktperson
Projektchef Niels Uhrenfeldt; niels.uhrenfeldt@rn.dk
Kommende udbud
Delprojekt D - Intensivafsnit, ambulatorier og foyer ca. 58.000 kvm. Ultimo 2017.
Finansieres af
Kvalitetsfonden og Region Nordjylland
Rådgivere
Konsortium Indigo - Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kistine Jensens Tegnestue Byggeledelse: NIRAS
Tilsagn om tilskud fra Kvalitetsfonden
Endeligt tilsagn
Nyheder fra byggeprojektet
 • 12-12-2017
  Det nye universitetshospital går i højden

  Byggeriet af NAU er vokset i højden i 2017. Det nordlige sengetårn er opført, og det sydlige sengetårn er ved at få støbt de sidste dæk. I hospitalets basebygninger er lukning med vinduer og facadeelementer i gang, og især Forskning og uddannelsesbygningen er langt fremme og godt på vej til at blive lukket. I denne bygning påbegyndes de indvendige arbejder med støbning af slidlag, opsætning af vægge, forskellige installationer m.v. primo 2018.

 • 08-11-2017
  TV2 Nord besøger byggepladsen

  TV2 Nord har i en programrække valgt at følge byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital.

 • 05-09-2017
  Åbent hus september 2017

  Søndag den 3. september kl. 11-15 dukkede op mod 1500 nysgerrige borgere op for at se, hvor langt byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital er kommet – Nordjyllands største byggeri nogensinde.