Menu punktMenu punktMenu punktMenu punkt
Udskriv

Nyt Aalborg Universitetshospital

Byggeriets eget website
Fase 0 Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Fase 5 Fase 6 Fase 7
Projektperiode
2010 - 2020
Projektsum
4,1 mia. kr. (09 PL)

Beskrivelse

Kvalitetsfondsprojektet skal opføres på en del af et areal på cirka 92 ha. beliggende i Aalborg Øst.Nyt Aalborg Universitetshospital har fået endeligt tilsagn på i alt 4,1 mia. kr. til et hospitalskompleks i form af et nybyggeri på 135.000 m2 .

Det nye universitetshospital kommer til at indeholde funktionerne: Fælles akutmodtagelse, sengefunktion, ambulatorieflade, laboratorier, børne- og ungefunktion, billediagnostiske funktioner, operationsfunktion, intensiv, integration af universitetsfaciliteter på hospitaltet, rehabiliteringsfunktion, forsknings- og undervisningsarealer, serviceby.Regionsrådet vedtog i 2007 en strukturplan for det nordjyske sygehusvæsen. Planen er at samle Aalborg Universitetshospital, der i dag ligger på flere matrikler.

Byggeriet af et nyt hospital sikrer fastholdelse og udvikling af et stærkt universitetshospital i Aalborg i Region Nordjylland.

Visionen for Nyt Aalborg Universitetshospital er, at hospitalet:

- Leverer patientbehandling af højeste kvalitet

- Integrerer klinik, forskning, uddannelse, udvikling og innovation

- Er en attraktiv arbejdsplads

- Er en højtprofileret samarbejdspartner

- Har økonomien i top.


Video fra byggepladsen for det nye universitetshospital

Kontaktperson
Projektchef Niels Uhrenfeldt; niels.uhrenfeldt@rn.dk
Kommende udbud
Delprojekt D - Intensivafsnit, ambulatorier og foyer ca. 58.000 kvm. Ultimo 2017.
Finansieres af
Kvalitetsfonden og Region Nordjylland
Rådgivere
Konsortium Indigo - Århus Arkitekterne, Creo Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, NNE Pharmaplan Royal Haskoning, Oluf Jørgensen, Brix og Kamp Underrådgiver: Norconsult, Implement Consulting Group, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Kistine Jensens Tegnestue Byggeledelse: NIRAS
Tilsagn om tilskud fra Kvalitetsfonden
Endeligt tilsagn
Nyheder fra byggeprojektet
 • 01-02-2018
  Fremtidens hospitaler byder på helende arkitektur

  Danske Regioner og Utzon Center åbner døren til ny udstilling om arkitektur og smart design på de mange hospitaler, der bygges frem mod 2025. Udstillingen vises på Utzon Center i Aalborg fra den 2. februar til den 15. marts 2018. Udstillingen er produceret af Dansk Arkitektur Center, Danske Regioner og Utzon Center.

 • 22-12-2017
  Brugergrupper besøger det fremtidige psykiatribyggeri

  Indenfor de seneste par år har flere brugergrupper med personale, patienter og pårørende fra retspsykiatri, intensive psykiatriske afdelinger og psykiatrisk skadestuefunktion arbejdet med krav til bygningsdesign i det nye psykiatribyggeri i Aalborg Øst. Grupperne har herudover også set på rum og gangforløb, opholdsarealer, indretning af sengestuer og haveanlæg mv.

 • 12-12-2017
  Det nye universitetshospital går i højden

  Byggeriet af NAU er vokset i højden i 2017. Det nordlige sengetårn er opført, og det sydlige sengetårn er ved at få støbt de sidste dæk. I hospitalets basebygninger er lukning med vinduer og facadeelementer i gang, og især Forskning og uddannelsesbygningen er langt fremme og godt på vej til at blive lukket. I denne bygning påbegyndes de indvendige arbejder med støbning af slidlag, opsætning af vægge, forskellige installationer m.v. primo 2018.