Menu punktMenu punktMenu punktMenu punkt
Udskriv

Nyheder

Her kan du læse de seneste nyheder om byggerierne, arrangementer, rapporter m.m.. Husk at du også kan tilmelde dig vores nyhedsbrev og månedligt modtage nyheder fra godtsygehusbyggeri.dk direkte i din indbakke. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet ude i venstre kolonne.
12-01-2018

Nyt ambulatorieområde taget i brug

Personalet på Sydvestjysk Sygehus har netop taget et nyt ambulatorieområde i brug. Som noget nyt skal flere specialer og funktioner bo på samme afdeling og være fælles om lokaler og udstyr. For patienterne betyder det nye ambulatorieområde bedre forhold under undersøgelse og behandling.
10-01-2018

Fremtidens hospitaler byder på helende arkitektur

Danske Regioner og Dansk Arkitektur Center åbner døren til ny udstilling om arkitektur og smart design på de mange hospitaler, der bygges frem mod 2025. Udstillingen vises på Dansk Arkitektur Center i København til slutningen af april, på Utzon Centret i Aalborg fra begyndelsen af februar, og vil derefter rejse rundt i Danmark.
21-12-2017

Året der gik på godt sygehusbyggeri 2017

Nu er 2017 ved at nå sin ende, og det er derfor blevet tid til at tage et kig tilbage på de mange begivenheder, som i årets løb har fundet sted hos regionernes mange sygehusbyggerier.
20-12-2017

Ny case: Kunsten finder plads i de nye hospitaler

Først fik vi helende arkitektur, nu taler man om helende kunst. Men kan kunst i hospitalsmiljøet virkelig være helende og bidrage til kortere indlæggelser?
27-11-2017

Tekniske problemer med opdatering af byggeprojekter

Der er i øjeblikket tekniske problemer med hjemmesiden, som gør, at danmarkskortet på forsiden og oplysningerne om byggeprojekterne ikke opdateres korrekt.
01-11-2017

DNU vinder to internationale priser

Det Nye Universitetshospital i Aarhus har i den seneste måned indhøstet hele to internationale priser for hospitalets innovative løsninger på de logistiske udfordringer. Hospitalet hædres for at være en sand pioner inden for udvikling og brug af teknologiske løsninger – og for at gøre hospitalet klar til fremtiden.
01-11-2017

Viborg: Ny facade bygger videre på hospitalets historie

En facade med dybde, farvespil og historiske referencer er målet, når det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg i disse dage får monteret sin endelige facade.
01-11-2017

NY CASE: Fremtidens sengestuer fødes i Herning

På Regionshospitalet i Herning nytænkes fødestuen, så den ligner alt andet end en operationsstue. ’Den interaktive fødestue’ giver mulighed for, at der kan skabes netop den stemning i lokalet, som kan give ro og gode rammer for fødslen.
12-10-2017

Fire entreprenører inviteret til dialog om byggeri af universitetshospital

Region Sjælland har netop udpeget fire totalentreprenører, der nu skal deltage i en dialogfase frem mod årsskiftet om byggeriet af 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital i Køge.
04-10-2017

Gang i byggerierne

Nu tager byggerierne for alvor fat rundt om i landet. Nogle steder tages de første spadestik, mens der hos andre byggerier fejres rejsegilde. Enkelte projekter er stadig på tegnebrættet, andre er godt i gang med byggeriet, mens flere allerede er færdige. Læs med her og bliv opdateret på hvad der bare i september er sket med nogle af de spændende byggerier!
04-10-2017

Ny strategi skal skabe logistik i verdensklasse

Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en ambitiøs strategi for forsyningslogistik for alle fem regioner. Formand for Danske Regioner, Bent Hansen, ser store potentialer i strategien – både økonomiske gevinster og frigjort tid for det kliniske personale til at fokusere på det vigtigste – nemlig patienterne.
28-09-2017

Ny case klar om NAU-FELLOWS

Læs om de gode erfaringerne fra NAU, der som et led i programmet ’Klar til NAU’, uddanner de yngre læger til at drive omstillingen. Ordningen er af indsatserne der skal gøre den kliniske organisation klar til at ibrugtage Nyt Aalborg Universitetshospital.
13-09-2017

Oplæg fra Netværksdage om sygehusbyggeri 2017

Det er nu muligt at se eller gense materialet fra sessionerne ved dette års Netværksdage om sygehusbyggeri.
07-09-2017

Åbent Hospital besøgt af over 16.000 i hele landet

For første gang var der Åbent Hospital i alle fem regioner, hvor 19 hospitaler søndag den 3. september slog dørene op for borgerne. Arrangementet gav et indblik i, hvordan der arbejdes på hospitalerne, samt hvad og hvorfor der bygges over hele landet.
07-09-2017

Endnu engang stor opbakning til Netværksdage om sygehusbyggeri

Da der for syvende gang blev afholdt Netværksdage om sygehusbyggeri, var det med ny rekord i antallet af deltagere. 267 regionale medarbejdere fra hele landet fandt vejen til Nyborg, hvor der over to dage blev netværket og delt erfaringer.
04-08-2017

Vi bygger for livet

Ny hjemmeside og landsdækkende Åbent hospital skal sætte fokus på de nye hospitalsbyggerier.
19-06-2017

Tilmeldingen til årets netværksdage er nu åben

Danske Regioner inviterer for syvende år i træk til Netværksdage om sygehusbyggeri, hvor videndeling endnu engang står på programmet.
12-06-2017

Børn bygger fremtidens hospital med 500.000 LEGO-klodser

Hvad sker der, når man giver 137 børn en halv million LEGO-klodser, og giver dem besked på at bygge fremtidens hospital? Det kan man se torsdag eftermiddag på Folkemødet, når Danske Regioner inviterer til indvielse af fremtidens hospital.
20-03-2017

Psykiatrisygehuset i Slagelse vinder endnu en international pris

Psykiatrisygehuset i Slagelse har nok engang vundet en pris. Denne gang er der tale om MIPIMs pris for bedste sundhedsbyggeri i verden. Slagelse var oppe i mod byggerier i England, Sverige og USA, men projektets fokus på helende arkitektur, gennemsigtighed og fleksibilitet sikrede dem prisen.
20-03-2017

Byggeri af nye sygehuse giver boom af praktikpladser

Ofte hører vi om manglen på praktikpladser til unge, men der er også lyspunkter: Der er de seneste år skabt 500 praktikpladser i kraft af de mange nye sygehusbyggerier.
09-03-2017

Reorganiseringer i relation til sygehusbyggerierne – erfaringer fra udviklingsarbejdet i regionerne

De nye sygehusbyggerier medfører og skaber mulighed for en række organisationsforandringer på de danske sygehuse. For at udnytte de nye rammer optimalt skal personalet arbejde og organisere sig på nye måder. Det kræver en bevidst og målrettet inddragelse af medarbejderne og tydelig prioritering af udviklingsarbejdet i ledelsen, hvis man skal komme i mål. I takt med opførelsen af de nye sygehusbyggerier er regionerne godt i gang med at udvikle og implementere nye organisationsstrukturer og nye måder at organisere arbejdet på. Et mål er, at de nye rammer skal gøre det nemmere at tage udgangspunkt i patientens behov og skabe sammenhængende patientforløb, hvor vigtig viden ikke går tabt, når patienten overgår fra den ene afdeling til den anden.
02-02-2017

Videndelingsoversigt 2016

Ny oversigt over den tværregionale videndeling i regi af de nye sygehusbyggerier viser fremgang og vækst i innovative initiativer. Samtidigt har videndelingen bidraget til at realisere konkrete projekter, der skaber værdi for patienterne.
02-02-2017

Rørpost og automatisering sikrer hurtigere blodprøvesvar til patienterne

I forbindelse med til- og ombygningen på Regionshospitalet Viborg indføres rørpost og et nyt fuldautomatisk analysesystem til blodprøver. De nye systemer betyder hurtigere svar på blodprøver og dermed også hurtigere behandling til patienterne.
05-01-2017

Fra kælder til etage 4 i Viborg

Regionshospitalet Viborgs nye akutcenter, der skal stå færdigt i løbet af 2018, begyndte i løbet af 2016 for alvor at tage form.
20-12-2016

Året der gik på #sygehusbyggeri

Vanen tro kigger vi tilbage på nogle af årets nyheder om sygehusbyggerierne, hvor vi blandt andet kommer rundt om færdige sygehuse, ny teknologi og videndeling.
20-12-2016

Danske sygehusbyggerier får international opmærksomhed

I forbindelse med den nyligt afholdte Healthcare Design Expo and Conference var en dansk delegation i USA, hvor de fortalte om nogle af erfaringerne fra de danske sygehusbyggerier.
06-12-2016

Regionshospitalet Viborg gør klar til ombygning

Projektfolkene står klar, hvis Region Midtjyllands politikere i december godkender projektforslaget og dermed bevilger de i alt 142 millioner kroner til ombygningen af det eksisterende hospital i Viborg.
07-11-2016

Herlev består halvandet års test af renseanlæg

En rapport fra DHI viser, at Herlev Hospitals renseanlæg renser vandet så godt, at det ikke er til skade for naturen.
07-11-2016

Bag facaden: Svend Erik Nielsen

I den nyeste udgave af Bag facaden har vi interviewet projektchefen for Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, Svend Erik Nielsen. Han fortæller om, hvordan man arbejder med brugerinddragelse og effektiviseringer på SVS, samt hvordan man har hentet inspiration fra både ind- og udland.
05-10-2016

Bag facaden: Finn Bloch

Vi har endnu en gang interviewet en af hovedpersonerne bag sygehusbyggerierne. Denne gang har vi snakket med Finn Bloch, der som projektdirektør på Nyt Hospital Hvidovre har haft fokus på blandt andet grøn omstilling og kunst i det nye hospitalsbyggeri.
05-10-2016

Ibrugtagning - Indflytningen på Nyt Kolding Hospital startede et år forinden

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om flytteprocessen på Nyt Kolding Sygehus, som startede et år inden selve flytningen med inddragelse af personale fra de forskellige afdelinger.
16-09-2016

Rekordstort antal deltagere til Netværksdage om sygehusbyggeri

Igen i år blev der sat rekord for antallet af deltagere, da 262 regionale medarbejdere var samlet i Nyborg til to dages konference om de nye sygehuse. Arrangementet gav mulighed for at netværke og vidensdele på tværs af regioner og projekter.
16-09-2016

Oplæg fra Netværksdage 2016

Hvis man ikke fik alle pointerne med fra Netværksdage om sygehusbyggeri 2016, er det nu muligt at læse materialet fra de forskellige sessioner her.
16-09-2016

Fuld fart på automatiseringen af Herlev Hospital

Et nyt automatisk varemodtagelsessystem gør Herlev Hospital til det førende i verden på området.
19-08-2016

BIM når nye højder på byggepladsen i Aalborg

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om, hvordan NAU benytter BIM-modeller og lokationsbaseret planlægning.
18-08-2016

Fremtidens sygehuse byder på mad af høj kvalitet

En ny rapport fra Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet giver nu et overblik over de meget varierede kostkoncepter af høj kvalitet på de nye sygehuse.
12-08-2016

Fremtidens sygehuse byder på mad af høj kvalitet

En ny rapport fra Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet giver nu et overblik over de meget varierede kostkoncepter af høj kvalitet på de nye sygehuse.
15-06-2016

Bag facaden: Henrik Bendix Olsen

I den kommende tid vil der blive sat ansigt på nogle af profilerne bag de store sygehusbyggerier. Nyt Psykiatrisygehus Slagelse har for nyligt vundet både Bygherreprisen og Farveprisen. I den forbindelse har vi interviewet projektchefen for det anerkendte psykiatribyggeri, Henrik Bendix Olsen, for at høre mere om, hvad der driver ham, og hvilke erfaringer han har gjort sig ved at have ansvaret for et kvalitetsfondsbyggeri, der konstant er i offentlighedens søgelys.
14-06-2016

International topforsker til Netværksdage 2016

En af verdens førende forskere gæster konferencen, når Danske Regioner inviterer til Netværksdage om sygehusbyggeri for sjette gang.
14-06-2016

Velsmagende, sund og frisk mad på sygehusene

Kosten er i fokus på Kvalitetsfondsbyggerierne, hvilket skal være med til at sikre patienternes trivsel og kortere indlæggelsestider, viser ny oversigt fra Danske Regioner og Ældre- og Sundhedsministeriet.
19-04-2016

Udlændinge studerer robotter på sygehuset i Hillerød

Der er stor interesse for den nye blodprøve-robot på sygehuset i Hillerød: Japanere, nordmænd, svenskere og arkitekter fra Schweiz har været på besøg
13-04-2016

Nyt Psykiatrisygehus i Slagelse VINDER Bygherreprisen

Det innovative kvalitetsfondsbyggeri, der stod færdigt i august 2015, har netop vundet den eftertragtede Bygherrepris
13-04-2016

Bag facaden: Carsten Kronborg – den fødte projektdirektør

I den kommende tid vil der blive sat ansigt på nogle af profilerne bag de store sygehusbyggerier. Carsten Kronborg er fornyeligt tiltrådt som projektdirektør for DNU Aarhus. Vi har derfor fanget Carsten til en snak om, hvad der driver ham og om de udfordringer, der kan være ved at være projektdirektør for et kvalitetsfondsbyggeri, der konstant er i offentlighedens søgelys.
12-04-2016

Regionerne samarbejder i udviklingen af ny seng til psykiatriske patienter

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra regionerne. Denne gang beretter vi om udviklingen af den nye psykiatriske seng, der har været et tværregionalt udviklingsprojekt. Inddragelsen af både patienter og personale samt et vellykket offentlig-privat samarbejde har været med til at skabe en ny og bedre seng til psykiatrien. I den kommende tid vil der fortsat løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier og temaer på godtsygehusbyggeri.dk
08-03-2016

Erfaringer med digitalisering af bygningsdata

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om brugen af BIM-simulation på Regionshospitalet Viborg. Casen illustrerer, at det kan betale sig at digitalisere bygningsdata inden man bygger om. I den kommende tid vil der fortsat løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier og temaer på godtsygehusbyggeri.dk
08-03-2016

Enestuen udviklet af patienter og personale

På Sjællands Universitetshospital er testen af de kommende ’lærende enestuer’ netop afsluttet. Formålet med den lærende enestue er, at den bliver indrettet og anvendt, så flest mulige opgaver løses i rummet og i dialog med patienten.
10-02-2016

Hospitalsbyggeri flytter vores horisont

Mere end halvvejs i projekt- og byggeperiode. Det er, hvor kvalitetsfondsprojektet DNV-Gødstrup er lige nu. Hospitalsdirektør, Poul Michaelsen, beretter om byggeriet.
09-02-2016

Inspirerende konference med fokus på erfaringer om de nyeste trends i sundhedsvæsenet

Nye trends i samarbejde og organisering er navnet på den konference, der netop er blevet afholdt i Korsør d. 28. januar. Overskriften for dagen var de nye sygehusbyggerier, hvor nye trends inden for emner som organisering og ledelse, IT og teknologi var i højsædet. Konferencen var arrangeret af Region Sjælland, Region Midtjylland og Danske Regioner som et led i regionernes videndelingsprojekt for de nye sygehusbyggerier.
09-02-2016

Sygehusene bygger bæredygtigt

Brugen af sol, vind, hospitalsspildevand og ambitiøse certificeringsordninger er med til at sikre, at de nye sygehuse bliver både bæredygtige og effektive
21-01-2016

Erfaringer med Lean Management på Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om kvalitetsfondsbyggeriet Nyt Hospital Bispebjergs brug af Lean Management til at skabe overblik i projektet. Ved systematisk at reducere kompleksiteten i byggeriets forskellige dele er det muligt at gennemføre byggeaktiviteterne mere effektivt, og uden at det påvirker driften af hospitalet. I den kommende tid vil der fortsat løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier og temaer på godtsygehusbyggeri.dk
21-01-2016

Bedre hvile – mindre tvang

Ny brugerudviklet psykiatrisk seng skal forbedre indlæggelsen, hvilen og søvnen for patienterne samt reducere brugen af tvang i psykiatrien
20-01-2016

Videndeling står fortsat højt på programmet

Ny oversigt over den tværregionale videndeling i regi af de nye sygehusbyggerier viser fremgang og vækst i innovative initiativer. Samtidigt har videndelingen bidraget til at realisere konkrete projekter, der skaber værdi for patienterne.
12-01-2016

Vi kører gerne langt for den rigtige behandling

Nærhed til sygehuset betyder mindre end specialister, udstyr, indflydelse og forplejning, viser en borgerundersøgelse
17-12-2015

Erfaringer med udbudsstrategier

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om regionernes udbudsstrategier i forbindelse med de nye sygehusbyggerier. En af læringspunkterne er, hvordan dialog med entreprenørerne kan være med til at skabe øget konkurrence på store bygningsentrepriser og tekniske fag. I den kommende tid vil der fortsat løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier og temaer på godtsygehusbyggeri.dk
16-12-2015

Visualisering er værdifuldt i byggeprocessen

Visualiseringsredsskaber kan optimere arbejdsgangene på de fremtidige sygehuse og medføre både bedre kvalitet og øget effektivitet
16-12-2015

Året der gik på #sygehusbyggeri

Færdiggjorte sygehusbyggerier, udvikling af jobs og praktikpladser samt innovative og bæredygtige løsninger danner et stærkt afsæt for et nyt år i sygehusbyggeriernes tegn
14-12-2015

Engangsbækkener er under fortsat udvikling

En større undersøgelse af brugen af engangsbækkener og –kolber viser, at der er et potentiale, men at kvaliteten af produkterne skal forbedres
08-12-2015

Nye sygehuse vil yde behandling af høj kvalitet - trods forsinkelser

De nye sygehuse, som opføres landet over frem mod 2025, vil være tilpasset fremtidens behandlingsbehov med entydigt fokus på patienternes behov. Det ændrer forsinkelser på nogle af byggerierne ikke på, fastslår Bent Hansen, formand for Danske Regioner
16-11-2015

Data redder liv på sygehusene

Sygehusene er meget andet end ambulatorier og sengepladser i fysiske bygninger. De indsamler, anvender og deler også enorme mængder af data for at sikre borgernes sundhed og behandling.
02-11-2015

Erfaringer fra DNU i Aarhus

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om de sikkerhedsmæssige tiltag på DNU Aarhus, der har været med til at nedbringe antallet af arbejdsulykker til under halvdelen af landsgennemsnittet. I den kommende tid vil der løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier og temaer på godtsygehusbyggeri.dk
27-10-2015

Rent vand i hanerne

Det tværregionale projekt ’Brugsvand, sikring af hygiejnisk kvalitet’ skal være med til at sikre en konstant og sikker vandforsyning, hvilket skaber bedre vilkår for patienterne.
13-10-2015

Evaluering af byggestyringsprincipperne for de 16 kvalitetsfondsbyggerier

EY har udarbejdet en evaluering af byggestyringsprincipperne for de 16 kvalitetsfondsbyggerier.
01-10-2015

OPP-projekt sikrer bedre lokal kræftbehandling i Region Sjælland

Udvidelsen af stråleafdelingen på Næstved Sygehus er med til at forbedre kvaliteten for strålepatienter i regionen
30-09-2015

Danmarks største konference om hospitalsinnovation nærmer sig

Healthcare Denmark arrangerer i samarbejde med de fem regioner konferencen Hospital + Innovation, der omhandler moderniseringen af sygehussektoren i Danmark. Konferencen har særligt fokus på bæredygtige og innovative løsninger til de nye sygehusbyggerier, som er udviklet i samarbejde mellem offentlige og private aktører.
30-09-2015

Innovativ udviklingsproces skaber fremtidens psykiatriseng i Slagelse

En vedholdende processtyring håndteret af en stærk bygherrerådgiver kan bane vejen for nye, innovative løsninger selv med snævre økonomiske rammer. Det er de 195 nye psykiatrisenge, der i denne måned bliver leveret til det ny psykiatrisygehus i Slagelse, et godt eksempel på. I forhold til lignende udbud har denne stramme processtyring givet høj kvalitet med besparelser i millionstørrelsen
30-09-2015

Moderne psykiatrisygehus indviet i Aabenraa

Psykiatrisygehus med fokus på lys, kunst, natur og bevægelse skal være med til at skabe ligestilling for psykiatriske patienter
29-09-2015

Oplæg fra Netværksdage

Netværksdagene er overstået, men erfaringerne og den viden som blev delt, lever fortsat videre i regionerne og på godtsygehusbyggeri.dk. Nu er det tilmed muligt at læse alt materialet fra de oplæg, der blev holdt på Netværksdagene
18-09-2015

1200 kubikmeter beton strømmede til Regionshospitalet Viborgs byggeplads

Nordens største betonpumpe stod klar, da de første betonbiler tidligt torsdag morgen trillede ind på byggepladsen ved Regionshospitalet Viborg.
03-09-2015

Populære Netværksdage fortsætter med vidensdelingen

Traditionen tro blev der igen i år og for femte år i træk afholdt Netværksdage om sygehusbyggeri, hvor 245 regionale medarbejdere var samlet. Erfarings- og vidensudveklsing er i højsædet ved de mange oplæg, der bliver holdt i løbet af den to-dages lange konference
03-09-2015

Sygehusbyggerierne skaber hundrede af praktikpladser

Den store efterspørgsel på praktikpladser bliver aktivt imødekommet af sygehusbyggerierne. Regionerne tager således opgaven alvorligt i forhold til at sikre praktikpladser til håndværkere under uddannelse
31-08-2015

Erfaringer fra psykiatrien i Slagelse

En ny case er klar med værdifulde erfaringer fra byggerierne. Denne gang beretter vi om det nyskabende og innovative kvalitetsfondsbyggeri det ny Psykiatrisygehus i Slagelse. I den kommende tid vil der løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier på godtsygehusbyggeri.dk
31-08-2015

Første psykiatriske sygehusbyggeri i 100 år er indviet

HKH Kronprinsesse Mary klippede mandag d. 24. august snoren over til kvalitetsfondsbyggeriet i Slagelse. Det nye psykiatrisygehus benytter sig af banebrydende teknologi, hvilket bl.a. skal være med til at reducere brugen af medicin og tvang
25-08-2015

Eksperter: Sygehusbyggerierne tegner sig som en succes

Den gennemgående opgradering af sygehusene landet over er halvejs. Dommen er klar fra eksperterne. Byggerierne er en uset offentlig anlægssucces.
05-08-2015

Sygehusbyggerier har skabt 12.000 arbejdspladser

Siden 2010 har byggeriet af 16 nye sygehuse i Danmark resulteret i 12.000 nye arbejdspladser, og udviklingen fortsætter. Sygehusbyggerierne skaber både bedre behandling og vækst, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.
05-08-2015

Erfaringer fra byggerierne

I den kommende tid vil der løbende blive publiceret cases om udvalgte sygehusbyggerier. Den første af en række kommende cases fra de igangværende sygehusbyggerier handler om landets første sygehus, der opføres i OPP - Ny Psykiatri Vejle
05-08-2015

Private står nu for både byggeri og drift af 12 projekter for regionerne

Store offentlige projekter, hvor private leverandører får opgaver med både byggeri og drift, bliver mere almindelige
30-07-2015

Færre patienter på gangene

Projektet ’Sikkert Patientflow’ skal være med til at minimere overbelægningen på hospitalerne samt sikre kortere indlæggelses- og behandlingstid. Projektet sker i samarbejde mellem regionerne, Danske Regioner, TrygFonden og Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
24-06-2015

Innovativ leverandørbazar er kommet for at blive

Region Sjællands leverandørbazar gør op med den traditionelle måde at føre udbud på. Bazaren er med til at skabe tidlig dialog med markedet om nyskabende løsninger og udstyr, hvilket skal være med til at sikre fremtidens hospital
23-06-2015

Sammenhængende logistik frigiver tid til patienten

Regionerne har i arbejdet med de nye sygehusbyggerier et stort fokus på sammenhængende logistik. Dette har udmundet sig i konkrete anbefalinger, der skal være med til at effektivisere de komplekse forsyningskæder på og om hospitalerne for at skabe besparelser samt frigive varme hænder
20-06-2015

Ensrettede undervogne effektiviserer

Standardisering af transportmateriel skal være med til at effektivisere transportkæden fra leverandør til hospital, hvilket samtidigt er med til at sikre bedre tværregionale samarbejdsmuligheder
17-06-2015

Networking og vidensdeling er igen på skemaet

Danske Regioner inviterer for femte gang til netværksdage om sygehusbyggeri, hvor regionale medarbejdere og ledere får mulighed for at dele viden, udveksle erfaringer og høre om de nyeste tendenser inden for byggerierne og vidensdelingsprojekterne
04-06-2015

Chip hos personalet skal føre til mindre spildtid

Læger og personale bruger i dag lang tid på at lede efter hinanden. En ny chip i navneskiltet skal være med til at reducere denne spildtid betragteligt. Teknologien skal nemlig være med til at effektivisere driften på landets sygehuse med et betragteligt millionbeløb
04-06-2015

Robotter skal fragte din medicin

På de kommende sygehuse vil det være intelligente selvkørende robotter, der bl.a. skal hente og transportere medicin, kirurgisk materiale m.m. fra lager til afdeling. Dette er med til at forbedre arbejdsmiljøet og effektivisere driften
03-06-2015

Læring i nye rammer

De nye sygehuse fordrer nye arbejdsgange og –metoder, der skal sikre effektiv og hurtigere behandling af patienten. Regionerne har derfor udarbejdet anbefalinger og værktøjskasser, der skal hjælpe og uddanne det sundhedsfaglige personale ved brug af moderne teknologi
28-05-2015

Ny rapport giver indblik i sundhedsvæsenets resultater

Kortere ventelister, stigende produktivitet og færre forebyggelige indlæggelser af ældre. Udviklingen i sundhedsvæsenet går på mange måder i den rigtige retning. Det viser en ny rapport, som med afsæt i godt 40 indikatorer giver indblik i sundhedsvæsenets resultater
20-05-2015

Fælles indsats skal sikre dansk arbejdskraft på sygehusbyggerierne

Der er en massiv mangel på faglærte danskere, hvilket kan medføre, at det er udenlandsk arbejdskraft som får jobbene på de store sygehusbyggerier. Derfor har regionerne i samarbejde med kommuner og virksomheder igangsat initiativer, der skal sikre, at hospitalerne bliver bygget af danske hænder
05-05-2015

Sygehusbyggerierne bliver bæredygtige

Flere af regionernes nye sygehuse bliver bygget efter bæredygtige principper. Der bliver nemlig stillet ambitiøse krav, der både tilgodeser de miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter
04-05-2015

Se og del dit #sygehusbyggeri

Under det officielle hashtag #sygehusbyggeri på Instagram og Twitter er det muligt at følge, se, dele og kommentere på den seneste udvikling i og omkring sygehusbyggerierne
04-05-2015

Fremtidens hospitalslogistik er klar

Efter flere års udvikling blev IHL-prototypen (Intelligent Hospitalslogistik) præsenteret i Odense. Systemet skal være med til at automatisere og effektivisere driften på hospitalerne
04-05-2015

Muligheder i hospitalsspildevand

Udviklingen og implementeringen af ny teknologi kan være med til reducere hospitalernes udledning af miljøbelastende spildevand og medføre store effektiviserings- og besparelsesmuligheder
27-04-2015

Regionernes resultater

Regionale nøgletal om sundhed og regional udvikling
07-04-2015

God hospitalsflytning for alle

Regionerne har udarbejdet anbefalinger med fokus på patienten, der skal lette flytningen til de nye færdiggjorte sygehusbyggerier samt foregribe uforudsete problemer, hvilket skal være med til at sikre kvaliteten af behandlingen under flytteprocessen
07-04-2015

Eksportmuligheder i sporbarhed

Stor efterspørgsel fra udlandet på sporingsværktøjet TTT – Tag, Track & Trace, der er støttet af Markedsmodningsfonden og udarbejdet i samarbejde med Rigshospitalet
07-04-2015

Få overblikket over OPP-projekter

Godsygehusbyggeri vil fremover holde læseren opdateret med offentlig-privat-partnerskaber (OPP)-projekter, der etableres i forbindelse med sygehusbyggerierne
07-04-2015

Regionerne sikrer tryghed på sygehusene

Sikre danske hospitaler er med til at skabe øget tryghed for både patienter, personale og pårørende. Ny undersøgelse giver anbefalinger til, hvordan de nye sygehuse skal håndtere sikkerhed
19-03-2015

Nyt Hospital Nordsjælland vinder arkitekturpris i Cannes

Nyt Hospital Nordsjælland har vundet prisen Best Futura Mega Project på MIPIM, verdens vigtigste ejendomsmesse.
19-03-2015

Gode adgangsmuligheder til de nye sygehuse

Når regionernes 16 nye sygehuse står klar, er det med nye eller forbedrede muligheder for, at patienter, pårørende og personale kan komme frem til sygehuset. Samtidig viser en ny undersøgelse, at 7 ud af 10 danskere mener, at offentlig transport til sygehuset er vigtigt
19-03-2015

Alle sygehusbyggerier står klar i 2025

16 sygehuse opføres eller udbygges over store dele af landet. Det første byggeri er indviet, og det sidste står klar i 2025
03-03-2015

Hygiejnisk logistik og varehåndtering sikrer patienterne

Fælles tværregionale hygiejnestandarder for håndtering, opbevaring og transport af sygeplejeartikler og vareindkøb, kan reducere risikoen for smitte og infektionssygdomme og indgår som element i et fællesregionalt projekt om sammenhængende logistik i regionerne.
02-03-2015

Få kender til de nye enestuer

Kun hver tredje dansker ved, at de nye sygehusbyggerier bliver med enestuer frem for de flersengsstuer, vi normalt forbinder med hospitalsophold
02-03-2015

Borgerne er trygge ved de nye sygehuses størrelse

Kun få danskere er meget bekymrede for, at pladsen bliver for trang på fremtidens sygehuse. Vi holder skarpt fokus på danskernes tillid til sygehusbyggerierne, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner
02-03-2015

Danskerne: Ny teknologi er det vigtigste i de nye sygehuse

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af danskerne prioriterer ny teknologi og avanceret udstyr som det vigtigste ved de nye sygehuse. Netop de elementer er fundamentet i regionernes nye sygehuse
02-03-2015

Ny undersøgelse viser borgernes forhold til nyt sygehusbyggeri

YouGov har på vegne af Danske Regioner gennemført en borgerundersøgelse om det nye sygehusbyggeri. Undersøgelsen viser blandt andet, at borgerne har tillid til regionerne og til sygehusenes størrelse samt at brugen af ny teknologi er højt prioriteret. Derudover viser undersøgelsen, at en stor andel af borgerne ikke ved, at de nye sygehuse får mange enestuer.
16-02-2015

Regionerne går sammen imod karteldannelse

Regionerne samarbejder med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen for at undgå karteller bag de nye hospitalsbyggerier i Danmark.
04-02-2015

Førende konference giver inspiration til udviklingen af det danske sundhedsvæsen

Inden for sygehusbyggeri er Healthcare Design-konferencen verdens største event. Arrangementet afholdes hvert år i november i USA, denne gang i San Diego, Californien. Konferencen tiltrækker cirka 4.000 deltagere fra hele verden, og prioriteres højt af regionerne med henblik på at få inspiration til de igangværende sygehusbyggerier
02-02-2015

Sygehusbyggeri skaber bedre samarbejde om patienten

Regionerne er i gang med at modernisere sundhedsvæsenet. Mens nogle sygehuse bliver bygget på bar mark, bliver andre sygehuse udbygget og renoveret. For alle sygehuse gælder det, at byggeriet er en anledning til at nytænke måderne, vi møder patienten på. Der er derfor stort fokus på organisationsudvikling og kulturændringer på de nye sygehuse
28-01-2015

Regionerne deler viden som aldrig før

Regionerne viser fremskridt i den årlige oversigt over den tværregionale videndeling i regi af de nye sygehusbyggerier. Omfanget af vidensdelingen har aldrig været større og skal sikre, at potentialet i projekterne bliver indfriet
27-01-2015

En tredjedel af sygehusenes kvadratmeter er i kritisk stand

Der er behov for investeringer på op mod 5,1 milliarder kroner årligt frem mod 2024, hvis de danske sygehuse fortsat skal opretholde et acceptabelt kvalitetsniveau. Det gælder især bygningerne, hvor 32 procent af kvadratmeterne i dag er i så dårlig stand, at de kræver umiddelbare investeringer for at få dem op på et tilfredsstillende niveau
12-12-2014

Året der gik på godtsygehusbyggeri

Endnu et år er gået. Det er blevet december, og er derfor vanen tro blevet tid til at gøre status på året, der er gået. Og der er slet ikke sket så lidt: Byggerierne gør fremskridt, grønne løsninger prioriteres, og konkrete projekter færdiggøres, mens nye projekter skydes i gang. Det er blevet tid til at kigge tilbage på et begivenhedsrigt kalenderår 2014
12-12-2014

Patient og behandler mødes om skærmen

Enestuerne på de nye hospitaler giver en unik mulighed for at gennemføre mere behandling og fortrolighedskrævende dokumentation på selve stuen. Interaktive skærme skal derfor danne rammerne for den gode dialog mellem patient og behandler
11-12-2014

Sygehusbyggeri - fakta og afklaringer

Den 9. december 2014 blev der afviklet et samråd på Christiansborg, hvor sundhedsministeren svarede på spørgsmål om byggeriet af nye og eksisterende sygehuse. Danske Regioner giver her et overblik over sygehusbyggerierne med spørgsmål og svar
06-11-2014

På patientens præmisser

Redaktionen på Godtsygehusbyggeri har taget en snak med Helle Gaub, der til daglig er projektdirektør på Universitetssygehuset i Køge. Temaet er fremtidens sundhedsvæsen, og udgangspunktet er borgeren. For hvordan kommer det nye sygehusbyggeri egentlig til at gøre en forskel for den enkelte patient? Det har vi sat os for at få svar på
06-11-2014

European Health Property Network (EuHPN) konference i Edinburgh

Den årligt tilbagevendende konference om europæisk sygehusbyggeri afholdt af EuHPN fandt sted i Edinburgh, Skotland, den 1. – 3. oktober
04-11-2014

GS1 standarder på dagsordenen

Den årlige internationale konference om GS1 standarder blev afholdt i København den 21. – 23. oktober, med fokus på implementering af globale standarder, sporing af varer fra leverandøren til patienten og hvilke forudsætninger og fordele, der gør sig gældende for at indføre GS1 standarder
04-11-2014

Over 13.000 visninger af nye hospitalsfilm

Lige før sommerferien offentliggjorde Healthcare DENMARK tre engelske film om det danske sundhedsvæsen og de nye hospitalsbyggerier. Frem til 1. november er filmene blevet afspillet mere end 13.000 gange i over 100 lande – især Tyskland, USA og Storbritannien
06-10-2014

Herlev nu klar med rent hospitalsspildevand – direkte til naturen

Mange sakse var i brug, da snoren blev klippet over til Herlevs nye, lokale spildevandsrensningsanlæg. Hovedstadens største OPI-projekt betyder, at hospitalet nu kan rense eget spildevand så rent, at det kan ledes direkte ud i naturen. Udover bedre sundhed gavner løsningen også hospitalsbudgettet og eksport af dansk miljøteknologi
06-10-2014

Teknologi giver bedre behandling

Sundheds-it er med til at sikre bedre patientsikkerhed, kvalitet og effektivitet i hospitalets drift. Innovative løsninger for både patienter og personale har derfor stor prioritet i de nye sygehusbyggerier
25-09-2014

Fremtidens sygehuse er tilrettelagt efter patienternes behov

Ny kortlægning fra Danske Regioner viser, at der i de nye sygehusbyggerier bliver enestuer til alle patienter
17-09-2014

HVAC-Magasinet: Nye sygehuse - moderne fysiske rammer

Regionerne foretager i de kommende år investeringer i nybyggeri, udbygning og renovering af sygehusene for cirka 43. milliarder kroner. Læs Bent Hansens leder om emnet.
04-09-2014

Fremtidens arbejdsgange starter ved voksdugen

Ny metode hjælper med at indfri potentialer i nye bygninger og faciliteter. Centralt for konceptet er en fysisk voksdug med tegninger af de nye lokaler. Dette skal være med til at løfte både kvalitet og effektivitet og gøre overgangen til nye arbejdsgange lettere i de nye sygehusbyggerier. Alt sammen til gavn for patienter såvel som personale
04-09-2014

Vellykkede Netværksdage om Sygehusbyggeri

Erfaringsudveksling og videndeling var i højsæde, da Danske Regioner afholdt de årlige Netværksdage om Sygehusbyggeri for de regionale medarbejdere
04-09-2014

Regionerne sætter høje standarder for bæredygtigheden i sygehusbyggeri

Flere regioner bygger sygehuse efter den ambitiøse certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, DGNB. Den nye standard danner rammen for de enkelte byggerier til at tænke helhedsorienteret og i integrerede samarbejder omkring skabelsen af fremtidens sygehuse
02-09-2014

Psykiatrien bygger til det hele menneske

Der skal bygges nyt til psykiatrien i Region Hovedstaden og patienter og personale er med i planlægningen. Og de har høje forventninger til byggeriet. De vil ikke bare have nye, moderne rammer; de vil have rammer der skaber tryghed, sikkerhed og plads til den enkelte – og som både giver dem kontakt med omverdenen og ro til fordybelse
13-08-2014

Igen i år mødes de regionale medarbejdere til videndeling om sygehusbyggeri

Netværksdagene om sygehusbyggeri samler igen medarbejderne fra regionerne, der arbejder med sygehusbyggeri til en to-dages videndelingskonference i Nyborg. Deltagerne præsenteres for et program, der byder på en lang række faglige emner samt oplæg fra nogle af eksperterne inden for sygehusbyggeri
13-08-2014

Mock-ups har stor værdi i planlægningen af sygehusbyggerierne

1:1 modeller – også kaldet mock-ups – af fremtidige rum og arbejdspladser giver mulighed for at teste alt fra byggeteknik til overflader til lokaleindretning, og giver samtidig personalet muligheden for at komme med kvalificeret brugererfaring for at fremtidssikre de nye sygehuse
12-08-2014

’Intelligent’ hospitalsseng er klar til fremtidens sundhedsvæsen

Ny hospitalsseng vil forbedre forholdene for både patient og personale. Den intelligente sygeseng gør patienten mere selvhjulpen, og frigør på den måde mere tid til plejepersonalet
22-07-2014

Hospital vil hente milliongevinst på engangsudstyr

Stort OPI-projekt undersøger muligheden for fremtidig brug af engangsbækkener på Nyt Odense Universitetshospital. En ny økonomisk model danner grundlag for projektet, der ikke blot fremviser økonomiske gevinster men også miljø- og arbejdsmiljømæssige forbedringer
04-06-2014

Kunsten at integrere kunst i byggeprocessen

Ambitionerne for hvad kunsten skal gøre, og hvordan den skal påvirke patienterne i de nye sygehusbyggerier er høje. Derfor er der formuleret kunststrategier og handlingsplaner for, hvordan kunsten kan integreres og hvordan man får visionerne ført ud i livet
03-06-2014

Danske Regioner har indgået en aftale med regeringen om regionernes økonomi for 2015

Aftalen indeholder et anlægsniveau på i alt 7 milliarder kroner, hvilket afspejler, at kvalitetsfondsbyggerierne er godt i gang i alle regioner. Der er imidlertid lagt op til et loft for de øvrige anlægsudgifter på 2,4 milliarder kroner (ekskl. psykiatri og øvrige statslige investeringstilskud) i 2015
07-05-2014

Nye behandlingsformer lover godt for fremtiden

Oplevelsesdesign i sundhedsvæsenet er et nyt fænomen, der er ved at vinde indpas på flere af landets hospitaler – specielt i psykatrien. Det hjælper patienter bedre gennem behandlingsforløb og reducerer samtidig hospitalernes omkostninger. Mere forskning på området er dog stadig påkrævet
07-05-2014

Lyset er en af behandlingsnøglerne i psykiatrien

Det nye psykiatrisygehus i Slagelse gør brug af en ny revolutionerende lys-teknik. Fremover får kunstlys nemlig en fremtræden rolle i behandlingen af psykisk syge patienter. Personalet får også glæde af et forbedret arbejdsmiljø
29-04-2014

Regnvand bliver brugt som ressource på DNV-Gødstrup

Når Region Midtjyllands nye sygehus i Gødstrup står færdigt i 2020, vil det blive med et innovativt og bæredygtigt koncept for overflade- og regnvand, der vil omdanne det fra en ’belastning’ til en ressource
08-04-2014

Følg @godtsygehusbyg på Twitter

Godtsygehusbyggeri.dk er nu muligt at følge på Twitter. Her kan du følge fremskridtene i byggerierne og få indsigt i processen. Følg os og få nyhederne først
03-04-2014

Nyudviklet sengetransporter skal gøre hverdagen lettere på hospitalerne

Ny sengetransporter bliver mere fleksibel og fylder samtidig mindre end de nuværende sengeskubbere på landets hospitaler. Det vil forbedre arbejdsmiljøet for sundhedspersonalet og forventes at kunne give besparelser i form af fald i sygefravær
01-04-2014

DE NYE SYGEHUSBYGGERIER FÅR SPLINTERNYT UDSTYR: KØB REGIONERNES GAMLE HOSPITALSUDSTYR PÅ LOPPEMARKED

Aprilsnar: Med de nye sygehusbyggerier følger nyt teknologisk udstyr. Det betyder, at al nuværende udstyr på hospitalerne kommer til overs. Derfor holder Danske Regioner loppemarked i weekenden, hvor alt er til salg til spotpriser. Ifølge ekspert flugter arrangementet godt med ambitionen om øget brugerinddragelse i sundhedsvæsenet
01-04-2014

Rekreative områder leder vandet væk

Udvidelsen af Herlev Hospital på i alt 60.000 m2 giver masser af nye tagarealer og belægningsoverflader. Med stigende regnmængder i fremtiden skaber det behov for nye løsninger, der kan lede vandet væk. Nyt Herlev Hospital vil derfor bringe naturen tæt på hospitalet. Det giver gevinster både i forhold til nedsivning af vand samt rekreative områder for patienterne
01-04-2014

Hospitaler forvandler madaffald til grøn energi

Fremover vil det blot være nødvendigt at få tømt og hentet sit køkkenaffald 10 gange årligt. En ny teknik gør det nemlig muligt at kværne, opsamle og opbevare affaldet i et lukket system for herefter at omdanne det til gas på det nærmeste biogasanlæg. Systemet er både med til at skåne de ansatte og miljøet. Samtidig er det også en god økonomisk forretning
21-03-2014

Alle kvalitetsfondsbyggerierne har nu fået endeligt tilsagn

Med Køge Universitetshospital og Nyt Hospital Bispebjerg som de sidste i rækken af kvalitetsfondsbyggerier, der har fået endeligt tilsagn om tilskud fra staten, har alle 16 sygehusbyggerier nu fået endeligt tilsagn
21-03-2014

Ønske om at løfte Rigshospitalets mor-barn hospital til verdensklasse

Region Hovedstaden har i samarbejde med A.P. Møller Fonden og Ole Kirks Fond igangsat en forundersøgelse, der skal se på mulighederne for etablering af et nyt mor-barn hospital. Målet er at være blandt de 10 bedste mor-barn hospitaler i verden
06-03-2014

Nyt testanlæg til logistik indviet på Hvidovre Hospital

Nye testfaciliteter for projektet Intelligent Hospitals-logstik blev vist frem og demonstreret ved indvielsen den 26. februar. Testanlægget er et vigtigt led i udviklingen af et logistiksystem, der fremover kan lette hverdagen på hospitaler
06-03-2014

Solceller aflaster sygehusenes energiforbrug

Nye tal fra Danske Regioner viser, at regionerne de senere år i alt har investeret knap 110 mio. kr. til solcelleanlæg på de eksisterende sygehuse, ikke mindst i Region Syddanmark. Solceller er samtidig en af vejene til at bringe mange af de kommende sygehuse op i energiklasse-2020
06-03-2014

Kirurgiske instrumenter skal kunne spores gennem ny mærknings-teknologi

Det er slut med at lede forgæves efter mistede sterilvarer og således indkassere tab på disse. Nyt projekt udvikler et sporingsværktøj til instrumenterne, som vil spare hospitalerne tid og penge og samtidig sikre patienternes sikkerhed
28-02-2014

Ny teknologi muliggør hjemmebehandling af børn

Børn med luftvejsproblemer og for tidligt fødte har den største andel af indlæggelsesdage på danske børneafdelinger. Et nyt koncept til smartphones skal sikre en hurtig hjemsendelse med efterfølgende mulighed for overvågning og telemedicinsk kontakt til børneafdelingens callcenter
24-02-2014

IHL testanlæg bliver vist frem på Hvidovre Hospital

Intelligent Hospitalslogistik (IHL) står nu klar til at indvie sit første testanlæg på Hvidovre Hospital. Projektet er det største støttet af Sygehuspartnerskabet ved Markedsmodningsfonden og skal gøre logistik og lagerstyring automatiseret samt gøre nutidens manuelle løsninger sikrere og mere effektive
24-02-2014

Region Sjælland inviterer til rejsegilde på nyt psykiatrisygehus i Slagelse

Det nye psykiatrisygehus er ved at tage form på byggepladsen i Slagelse. Fundamentet og kælder er støbt, og byggeriet skyder langsomt op over grundplanet. Derfor inviterer Regions Sjælland til rejsegilde mandag den 31. marts 2014
06-02-2014

Når patienter og pårørende klæder ledelsen på

Vejle Sygehus etablerede i 2012 et patient- og pårørenderåd for kræftområdet. Rådet giver patienter og pårørende mulighed for at spille ideer ind til, hvordan patienttilfredsheden kan stige de kommende år. Casen fra Vejle var et af mange eksempler fra konferencen 'Nye trends i samarbejde og organisering' som Region Syddanmark, Region Nordjylland og Danske Regioner var værter for den 27. januar
06-02-2014

Nye trends i samarbejde og organisering i sundhedsvæsenet

Den 27. januar 2014 var Region Nordjylland, Region Syddanmark og Danske Regioner værter for en konference om nye trends i samarbejde og organisering i sundhedsvæsenet
06-02-2014

Norske erfaringer med automatiseret distribution af enkeltdosis medicin

Akershus Universitetssykehus i Oslo har siden 2008 arbejdet med at implementere automatiseret distribution af medicin på enkeltdosis niveau. Systemet skal reducere omfanget af fejlmedicinering, frigøre ressourcer til patientpleje samt sænke sygehusets medicinomkostninger
05-02-2014

Regionerne intensiverer videndeling i sygehusbyggeri

Danske Regioner har udarbejdet en oversigt om den tværregionale videndeling i sygehusbyggeri, der beskriver de opnåede resultater og kommende fælles initiativer. Rapporten viser, at regionerne i stort omfang systematisk deler viden og udveksler erfaringer om sygehusbyggeri, og at videndelingen udvikler sig i takt med byggeprocesserne
20-01-2014

Anbefalinger til indretning af kontorer i de nye sygehusbyggerier er klar

Rapporten fra fokusområdet om ’Kontorer og mobile arbejdspladser’ indeholder anbefalinger til og centrale overvejelser om indretning af kontorer i de nye sygehusbyggerier. Størst fokus er der på videndeling om anvendte normer og koncepter i sygehusbyggerierne
09-01-2014

Mor, hvorfor skal jeg allerede hjem…?

Alle regioner var med, da Nemours Childrens Hospital, Orlando og Mayo Clinic, Jacksonville viste nye bygninger frem. Det skete som optakt til verdens største konference om sygehusbyggeri – HealthcareDesign - som blev afholdt i Florida i november
09-01-2014

Hospitalsenhed Midt går forrest med energirenoveringer

Med igangsættelsen af endnu en omfattende energirenovering har Hospitalsenhed Midt lagt sig i front, når det handler om at kombinere energibesparelser og hospitalsrenovering
09-01-2014

Regionerne er rustet til fremtidens energieffektiviseringer

Energieffektivitet står højt på dagsordenen for de nye hospitalsbyggerier, hvor miljø-indsatsen skal frigøre flere mider til sundhed. De seneste års fokus på at nedbringe energiniveauet på hospitalerne trods øget aktivitet viser, at regionerne allerede er på rette vej
03-01-2014

Regionerne gør klar til at flytte

Der var fokus på flytteprocesser i regionerne, da Rigshospitalet afholdt ’flytte-arrangement’ med udgangspunkt i erfaringer fra University Hospital Birmingham
05-12-2013

Året der gik på godtsygehusbyggeri

Det har været et begivenhedsrigt år inden for sygehusbyggeri: Det første kvalitetsfondsbyggeri står nu færdigt i Slagelse, videndelingsprojektet har bevæget sig ind i en ny og mere konkret fase, og godtsygehusbyggeri.dk har fået sit helt eget nyhedsbrev. Redaktionen på godtsygehusbyggeri.dk kigger tilbage på kalenderåret 2013
05-12-2013

Blodprøver skal transporteres i ’Den Intelligente Forsendelseskasse’

De udfordringer der i dag er forbundet med transport af blodprøver vil med ’Den Intelligente Forsendelseskasse’ blive afhjulpet. Projektet skal øge sikkerheden og forbedre kvaliteten af diagnoser, hvilket samtidig gør den til et potentielt eksportobjekt
19-11-2013

Logistikken på hospitalerne får et løft

Nyt koncept gør logistik og lagerstyring automatiseret. Intelligente systemer skal gøre nutidens manuelle løsninger sikrere og mere effektive
14-11-2013

Fokus i regionerne på genanvendelse af bygge- og anlægsaffald i kvalitetsfondsbyggerierne

Region Hovedstaden har netop afholdt seminaret ’Der er penge i skidtet’. En helhedsorienteret tilgang til bygge- og anlægsaffald samt overskudsjord fra byggeprojekterne skal nemlig bidrage til besparelser og samtidig gøre en forskel på miljøet
12-11-2013

Rørpost er en succes i Sverige

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge har høstet store gevinster ved indførsel af et rørpostsystem, der stod færdigt i marts 2013. I Danmark har man ligeledes fokus på rørpost, og regionerne arbejder derfor med at formulere fælles anbefalinger til rørpostanlæg
05-11-2013

Det første kvalitetsfondsbyggeri i Slagelse er indviet

Det nye akuthus på Slagelse Sygehus står færdigt. Det blev fejret med en officiel indvielse samt rundvisning, hvor Region Sjælland havde inviteret alle borgere til at komme og se den nye bygning
29-10-2013

Nyt koncept skal gøre hospitalssenge rengøringsvenlige

Fremover bliver hospitalssenge underlagt strengere hygiejnekrav. Et nyt projekt arbejder derfor på at indføre nye rengøringsstandarder for hospitalssenge
25-10-2013

Kom og vær’ med til at indvie det første færdige Kvalitetsfondsbyggeri i Slagelse

Det nye akuthus på Slagelse Sygehus står færdigt. Det bliver fejret lørdag d. 2. november, hvor Region Sjælland inviterer alle borgere til at se den nye bygning
16-10-2013

NYE TRENDS - i samarbejde og organisering

Nye samarbejdsmodeller i sundhedsvæsenet skal understøtte sammenhængende og effektive patientforløb
14-10-2013

Ny opdateret oversigt over netværksgrupper om sygehusbyggeri

Oversigten over de 11 tværregionale netværk om sygehusbyggeri er netop blevet opdateret. Netværkene blev dannet ved Netværksdage om sygehusbyggeri i 2011 og fungerer fortsat som et forum for videndeling blandt regionale medarbejdere og ledere
08-10-2013

Blodprøver skal fremover robotsorteres

En robot skal overtage sorteringen af blodprøver i den nærmeste fremtid. En øget automatisering af håndteringen af blodprøver vil nemlig forbedre sikkerheden omkring blodprøvetagninger og generelt bidrage til et samlet kvalitetsløft
08-10-2013

Regionerne sikrer ensartet og kontinuerlig opfølgning på effektiviseringsgevinster

Med henblik på at sikre en ensartet og kontinuerlig opfølgning på realiseringen af de effektiviseringskrav der følger af tilsagnsbrevene til kvalitetsfondsbyggerierne, har regionerne udarbejdet en fælles skabelon for opfølgning herpå.
27-09-2013

Pjece giver overblikket om videndeling i sygehusbyggeri

Danske Regioner har udgivet en pjece, der indeholder en kort beskrivelse af de pejlemærker, fokusområder og fælles konkrete projekter, som er sat i søen i regi af videndelingsprojektet om sygehusbyggeri
26-09-2013

Elektroniske patientarmbånd skal øge patientsikkerheden

Lanceringen af det elektroniske patientarmbånd vil afhjælpe de logistiske problemer, der vil opstå i et større og mere komplekst sygehusbyggeri. Det skal øge patientsikkerheden og føre til økonomiske besparelser
18-09-2013

Innovation er hovedtemaet for kommende kongres om sygehusbyggeri

Region Syddanmark afholder i samarbejde med de andre fire regioner kongres med fokus på at skabe optimale muligheder for innovation i nyt sygehusbyggeri
11-09-2013

Flot fremmøde til netværk om sygehusbyggeri

Godt 200 mennesker bidrog til et vellykket arrangement, da Danske Regioner inviterede til Netværksdage om Sygehusbyggeri
15-08-2013

Stort potentiale i offentligt-privat samarbejde mellem sygehuse og private virksomheder

I en rundspørge svarer 86 procent af de adspurgte virksomheder, at de er tilfredse eller meget tilfredse med samarbejdet med sygehuse og sygehusbyggerier. Virksomhederne ser især potentiale for mere samarbejde om it og medico-udstyr
01-08-2013

Anbefalinger til arbejdsgange i ambulatorier og på operationsstuer i de nye sygehusbyggerier

Rapporten fra fokusområdet om arbejdsgange i ambulatorier og på operationsstuer indeholder visioner om principper og retningslinjer for større effektivitet
28-06-2013

Ny rapport fokuserer på oplæring af personale i nybyggede hospitaler

De nye hospitalsbyggerier medfører udfordringer for personalet. Erfaringer hentet fra nybyggede hospitaler ruster regionerne til at gennemføre optimal oplæring af personale til nye arbejdsgange i andre fysiske rammer
27-06-2013

Konference om nyt sygehusbyggeri

Den 20. juni afholdt Danske Regioner og DI konference om byggeriet af nye sygehuse i Danmark. På konferencen fortalte regioner og virksomheder om samarbejdet og gav indsigt i udvikling af innovative løsninger til de nye sygehuse
06-06-2013

Psykiatri-byggerier er regionalt finansierede

Over de næste 10-15 år investeres der over seks milliarder kroner i psykiatriske sygehusbyggerier. En opgørelse af anlægsudgifterne viser, at 74 procent af byggerierne på det psykiatriske område er regionalt finansieret
06-06-2013

Region Syddanmark afholder international konference om fremtidens sundhedsløsninger

I forbindelse med opførelsen af 16 nye sygehuse i Danmark over de næste 10 år, afholder Region Syddanmark i samarbejde med de 4 resterende regioner en international konference. Her mødes parter fra det offentlige og private for at diskutere, hvordan man sikrer et bæredygtigt sundhedsvæsen i fremtiden
06-06-2013

Konference i London

Under overskriften ”How can we do more with less?” inviterede European Health Property Network den 20. maj 2013 til konference i London
04-06-2013

Sygehusbyggerier skaber stort bidrag til vækst

Investeringer i sygehusbyggerier kommer ikke alene den pressede byggebranche til undsætning, men skaber også stor omsætning og beskæftigelse i en lang række tilknyttede brancher
21-05-2013

Million-støtte er nu tildelt nye innovative sygehusløsninger

Markedsmodningsfonden investerer sammen med regionerne 35 millioner kroner i syv projekter for at sætte yderligere skub i udviklingen af nye sygehusløsninger. Midlerne skal være med til at realisere vækstpotentialet i de kommende års sygehusinvesteringer
08-05-2013

Programmet for seminar om nyt sygehusbyggeri er offentliggjort

Danske Regioner og DI afholder d. 20. juni 2013 seminar om de nye sygehusbyggerier. Her kan du få indsigt i udvikling og innovation til de nye sygehuse med særligt fokus på, hvordan et samarbejde kommer i stand
02-05-2013

Tilmelding til Netværksdagene 2013

Vidensdelingsprojektet om sygehusbyggeri og Danske Regioner afholder igen i år netværksdage for de medarbejdere og ledere i regionerne, som er involveret i og arbejder med sygehusbyggeri. Netværksdagene finder sted den 28. - 29. august 2013 på Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg.
02-05-2013

Regionerne vil styrke samarbejdet med erhvervslivet

Nyt politisk udspil fra regionerne skal styrke erhvervssamarbejdet. Det skal på en gang give øget effektivitet, øget kvalitet for patienterne og grobund for erhvervsudvikling og vækst
02-05-2013

Resultater fra regionernes videndeling om sygehusbyggeri

Ny rapport viser status over regionernes arbejde med at dele viden om sygehusbyggeri
30-04-2013

Hjalte Aaberg er ny formand for styregruppen for videndeling i sygehusbyggeri

Med en regionsdirektør som ny formand for styregruppen for videndeling i sygehusbyggeri styrker regionerne arbejdet med at dele viden
04-04-2013

Klar-til-brug lægemidler bliver nu testet i afprøvningsfase

Det er en forventningsfuld projektgruppe, som fra maj går i gang med at afprøve klar-til-brug lægemidler. Forløbet op til prøveperioden har budt på flere udfordringer og har båret præg af det altoverskyggende krav om høj patientsikkerhed
04-04-2013

Studietur til Uppsala for at se et nyt psykiatrisk byggeri

I starten af januar tog en gruppe på 27 deltagere bestående af byggechefer, byggekonsulenter, arkitekter og en sundhedsdirektør fra de fem regioner til Uppsala i Sverige for at se et nyt psykiatrisk byggeri
02-04-2013

Nye fælles projekter om centrale elementer i sygehusbyggeri skal give konkrete løsninger

Styregruppen i projekt om videndeling i sygehusbyggeri har besluttet, at regionerne skal arbejde sammen om syv fælles konkrete projekter. Formålet er, at projekterne munder ud i konkrete bud på løsninger, der kan blive implementeret i sygehusbyggerierne
21-03-2013

Godtsygehusbyggeri.dk lancerer nyhedsbrev

Fremover udkommer godtsygehusbyggeri.dk månedligt med et gratis nyhedsbrev med fokus på at dække de regionale byggeprojekter og bidrage som inspirationskilde til sygehusbyggeri
18-03-2013

Anbefalinger til den ’Fælles Akut Modtagelse’ i de nye sygehusbyggerier er klar i afrapportering

Rapporten fra fokusområdet om FAM indeholder centrale overvejelser om FAMs betydning for hospitalsbyggerierne og anbefalinger til et fælles projekt om en forbedret organisatorisk struktur
12-03-2013

Resultater fra pejlemærke om sterilgodsproduktion

Projektgruppen for pejlemærket om ’sterilgodsproduktion’ præsenterer i et katalog en række anbefalinger til brug i de nye sygehusbyggerier. Målet er at skabe større samarbejde på tværs af regionerne
11-03-2013

Danishhospitalconstruction.com - den engelske version af godtsygehusbyggeri.dk

Fremover er det muligt for internationale interessenter at følge med i de danske sygehusbyggerier på portalen danishhospitalconstruction.com
08-03-2013

Resultater fra pejlemærke om it-initiativer præsenteret i idekatalog

Et gennemillustreret idekatalog er fremlagt af projektgruppen for pejlemærket om ’It-understøttet interaktion mellem patienter og hospitaler’. Det skal fungere som inspiration til de kommende sygehusbyggerier
07-03-2013

Anbefalinger til medicinhåndtering i de nye sygehusbyggerier

Rapporten for pejlemærket om ’medicin’ indeholder både nationale og internationale erfaringer om medicinhåndtering. Hensigten er nu at øge vidensdelingen og afprøve succesfulde erfaringer regionalt
25-02-2013

Danske Regioner bliver medlem af EuHPN

Danske Regioner er nu medlem af European Health Property Network (EuHPN). Via netværket bliver regionernes deling af viden og udveksling af erfaringer om sygehusbyggeri styrket med en lang række europæiske aktører.
22-02-2013

Resultater fra pejlemærket om transportteknologi

Den tværregionale projektgruppe for pejlemærket om transportteknologier har gennem et litteraturstudie, et seminar og en studietur til Stockholm opnået indsigt i et område, som har stor betydning for optimering af logistik på de nye sygehuse
12-02-2013

Afrapporteringer fra fælles pejlemærker og fokusområder er nu klar

Regionerne har i videndelingsprojektet for sygehusbyggeri færdiggjort afrapporteringer for størstedelen af de fælles pejlemærker og fokusområder. Afrapporteringerne er nu tilgængelige på godtsygehusbyggeri.dk
23-01-2013

Eksempler på indretning af rum i nye sygehuse er nu tilgængelige

Danske Regioner har indsamlet 26 eksempler på indretning af rum fra de fem regioner, som skal give faglig inspiration inden for henholdsvis somatik- og psykiatriområdet
12-10-2012

Bedre logistik på sygehusene

35 millioner kroner skal skabe innovative løsninger for sygehusenes logistik
26-09-2012

Sygehusbyggerierne får positiv beskæftigelseseffekt

Kvalitetsfondsbyggerierne og de øvrige regionale byggerier får en positiv beskæftigelseseffekt i hele landet.
31-08-2012

Mere end 200 netværkede om sygehusbyggeri

Stort engagement fra regionale eksperter i alt fra indkøb til medicinhåndtering da Netværksdage om Sygehusbyggeri løb af stablen i den forgange uge
29-06-2012

Energipulje på 1 milliard kroner

Økonomi- og Indenrigsministeriet har fredag den 29. juni 2012 udmeldt kriterierne for ansøgning til regeringens energipulje på 1 milliard kroner
29-06-2012

Pejlemærket Totaløkonomiske sammenhænge i kvalitetsfondsbyggerierne er afsluttet

Projektet ”Totaløkonomiske sammenhænge i kvalitetsfondsbyggerierne” er et af foreløbigt 10 pejlemærker i Danske Regioners regi, der omhandler øget videndeling omkring sygehusbyggeri regionerne imellem. Der har været nedsat en projektgruppe med regionale repræsentanter til formålet
19-06-2012

Netværksdage om sygehusbyggeri d. 27-28. august 2012

Danske Regioner inviterer for anden gang medarbejdere og ledere, der arbejder med regionalt sygehusbyggeri, til netværksdage om sygehusbyggeri den 27. og 28. august 2012 i Vejle
15-05-2012

Nye sygehuse - nye muligheder

Regionerne bygger nye sygehuse, hvor fornyelse er helt centralt på dagsordenen. Health & Rehab 2012 i Bella Center sætter fokus på området med en konferencen; Nye sygehuse, nye muligheder
10-04-2012

Nye løsninger skal frigøre ressourcer på sygehusene

100 mio. kr. skal udvikle nye løsninger inden for bl.a. hygiejne, logistik og selvhjulpenhed i forbindelse med de nye sygehusbyggerier
10-04-2012

Behov for fokus på transportteknologi

Samarbejdet i pejlemærket for transportteknologi kører på højtryk og de har i projektgruppen valgt at gennemføre deres arbejde inden for et år. Årsagen er, at valget af transportteknologi, skal træffes tidligt i en byggeprojektfase, da det påvirker hele den samlede bygningsstruktur
01-02-2012

Danske Regioner inviterer til nye netværksdage om sygehusbyggeri

Danske Regioner inviterer for anden gang medarbejdere og ledere, der arbejder med regionalt sygehusbyggeri, til netværksdage om sygehusbyggeri den 27. og 28. august 2012 i Vejle
01-02-2012

Advisory Board jagter de gode ideer

Innovationsspecialister er nu gået på jagt efter områder, der egner sig særligt godt til et offentligt-privat samarbejde om at indfri sygehusbyggeriernes erhvervsmæssige potentiale
01-02-2012

Følg med i de danske sygehusbyggerier på godtsygehusbyggeri.dk

Nu relancerer Danske Regioner portalen godtsygehusbyggeri.dk, der samler al aktuel information om sygehusbyggeri i Danmark. Her får du det aktuelle overblik over investeringen i fremtidens sundhed
Sidst opdateret 12-08-2016